Σελίδες

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο ΝΑΤΟ στην Αθήνα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο ΝΑΤΟ στην Αθήνα

Με αφορμή την κατάρριψη από την Τουρκία του ρωσικού αεροπλάνου πάνω από τη Συρία, πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου, στις 19.00, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς την τουρκική πρεσβεία.
Στη συγκέντρωση, που διοργάνωσαν οι οργανώσεις «Save Syria from NATO», «Save Donbass» και ο «Σύλλογος Επιστημόνων από την πρώην ΕΣΣΔ», εκ μέρους του οποίου μίλησε ο πρόεδρός του, Δρ. Παναγιώτης Ξανθόπουλος, συμμετείχαν δεκάδες πολίτες. Παρευρέθηκε και ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Η πορεία επίσης έκανε στάση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ όπου, από αντιπροσωπεία στην οποία συμμετείχε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, παραδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας. Ανάλογο ψήφισμα έγινε προσπάθεια να παραδοθεί και στην τουρκική πρεσβεία.
Σε δηλώσεις του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι: «Η ενέργεια αυτή της Τουρκίας ήταν εντελώς απαράδεκτη, μια σαφής πράξη πολέμου, μια  αδικαιολόγητη πράξη, μια δράση που προκαλεί ευρύτερους κινδύνους στην περιοχή», ενώ ο εκπρόσωπος του «Save Syria from NATO», «Save Donbass» Ανδρέας  Ζαφείρης επισήμανε ότι «Θέλουμε ειρήνη στην περιοχή, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία, αλλά και  στο Κουρδιστάν, στη Συρία και στην Ουκρανία. [Θέλουμε] ειρήνη, καθώς και το δικαίωμα των λαών να καθορίζουν αυτοί τη μοίρα τους, χωρίς παρεμβάσεις από το εξωτερικό».
Η συγκέντρωση, που χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη, προβλήθηκε από όλα τα ΜΜΕ στη Ρωσία και δεκάδες χώρες. Για τα ελληνικά ΜΜΕ, απλά δε συνέβη ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου