Σελίδες

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ουκρανία: Οι νεοναζί διορίστηκαν «σύμβουλοι» του Γενικού Επιτελείου Στρατού...

Ουκρανία: Οι νεοναζί διορίστηκαν «σύμβουλοι» του Γενικού Επιτελείου Στρατού...

Ο Ντμίτρι Γιάρος, στο κέντρο, μιλά σε οπαδούς του την εποχή του "Μαϊντάν"
Ο αρχηγός του φασιστικού μορφώματος «Δεξιός Τομέας», Ντμίτρι Γιάρος στη θέση του συμβούλου του επικεφαλής του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου
Γράφει : Γρηγόρης Τραγγανίδας
Τους στενούς δεσμούς του ουκρανικού καθεστώτος με τις νεοναζιστικές οργανώσεις επιβεβαίωσε ο χθεσινός (σσ 4/4) διορισμός του αρχηγού του φασιστικού μορφώματος «Δεξιός Τομέας», Ντμίτρι Γιάρος… στη θέση του συμβούλου του επικεφαλής του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, Βίκτορ Μουζένκο!
Την είδηση μετέδωσαν στις 5/5 τα ουκρανικά ΜΜΕ παραπέμποντας σε σχετική ανακοίνωση του Ukraine Crisis Media Center. Ο διορισμός συμφωνήθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση Γιάρος – Μουζένκο, στην οποία ξεκαθαρίστηκαν και οι λεπτομέρειες της «συνεργασίας» του «Ουκρανικού Εθελοντικού Σώματος» – δηλαδή της οργανωτικής «ομπρέλας» των εθνικιστικών και φασιστικών ταγμάτων, που εγκληματούν στην Ανατολική Ουκρανία – του οποίου επικεφαλής είναι ο Γιάρος, με τις τακτικές ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Ουσιαστικά, πρόκειται και για την τυπική ενσωμάτωση αυτών των δολοφονικών ταγμάτων στο ουκρανικό ΓΕΣ, όπως άλλωστε απαιτούσαν εξαρχής οι αρχηγοί τους.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να κλείσει με τον πλέον επικίνδυνο και οδυνηρό, για τον ουκρανικό λαό, τρόπο την «ενόχληση» του Κιέβου από τη δράση των φασιστικών ταγμάτων, όχι φυσικά επειδή οι Ποροσένκο – Γιατσενιούκ «δεν» ήξεραν αυτή τη δράση (άλλωστε οι νεοναζί ήταν η αιχμή του «δόρατος» του «Μαϊντάν» και των πρώτων συγκρούσεων στην αρχή του εμφυλίου) αλλά διότι άρχισαν να τους παίρνουν χαμπάρι και δυτικές οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος, για το καθεστώς, να σηκωθεί κύμα διαμαρτυρίας στην Ευρώπη.
Η δειλή απόπειρα του Κιέβου να «μαζέψει» τον εθνικιστικό, φασιστικό και νεοναζιστικό συρφετό που ξαμόλυσε στα παιδιά, τους γερόντους και τις γυναίκες του Ντονμπάς οδήγησε στην αποθράσυνση του Γιάρος ο οποίος άρχισε να απειλεί με νέο «Μαϊντάν» και να χαρακτηρίζει ανοιχτά τον Ποροσένκο ως «προδότη» λόγω των συμφωνιών του Μινσκ.
Τελικά, το τμήμα της αστικής τάξης που υπηρετείται από το καθεστώς του Κιέβου έκανε πίσω. Οπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα των ουκρανικών ΜΜΕ, μονάδες του «Δεξιού Τομέα» που δρούσαν στην περιοχή της Μαριούπολης πήραν διαταγή να εγκαταλείψουν το Σιρόκινο μέχρι τις 27 Μαρτίου και συνολικά τη ζώνη των «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων» (σσ έτσι «βάφτισε» το καθεστώς την επίθεση στο Ντονμπάς) μέχρι την 1 Απριλίου. Μάλιστα, ο στρατός δεν έθεσε καν τελεσίγραφο στους φασίστες, αλλά απλώς μια… ευγενική πρόταση αν θέλουν να επιλέξουν την ενσωμάτωσή τους με το υπουργείο Αμυνας ή την Εθνοφρουρά. Ο «Δεξιός Τομέας» ανακοίνωσε ότι συμφωνεί να ενταχθεί στις δυνάμεις του υπουργείου Άμυνας, με τον όρο να διατηρήσει τους σχηματισμούς του και φυσικά την αρχηγία του Γιάρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου