Σελίδες

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

«Ελλάδα εναντίον Ευρώπης - Το δημοκρατικό σοκ»

«Ελλάδα εναντίον Ευρώπης - Το δημοκρατικό σοκ»

Με τον παραπάνω πρωτοσέλιδο τίτλο κυκλοφορεί η εφημερίδα Liberation (Σαββατοκύριακο), φιλοξενώντας στις σελίδες της εννιασέλιδο αφιέρωμά για τον «αγώνα» που έχει ξεκινήσει μεταξύ νομιμότητας της ελληνικής κάλπης και των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων. Ως κονσέρβα, που αρχίζει και ανοίγει από την πλευρά της Ελλάδας παρομοιάζει την Ευρώπη στο εξώφυλλό της, η δημοφιλής εφημερίδα.
Η εφημερίδα θέτει το κεντρικό ερώτημα εάν η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε μια καταφανή «άρνηση της Δημοκρατίας» και υπό μορφή «στρογγυλής τραπέζης», διατυπώνει το εξής ερώτημα: «Ψήφος Ελλήνων κατά ευρωπαϊκών κανόνων, νομιμότητα της κάλπης κατά αυτής των Συνθηκών: Οι περιοριστικές δεσμεύσεις (εξαναγκασμοί) που επιβάλλονται στην Αθήνα σημαίνουν άρνηση της Δημοκρατίας;»
Ο διευθυντής της εφημερίδας Λοράν Ζοφρέν, υπογράφει το άρθρο του χρησιμοποιώντας για τίτλο τη λέξη «Ηλιθιότητα» σημειώνοντας πως: «Όλοι αναγνωρίζουν πλέον ότι η αντιμετώπιση που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από την Ένωση και τους πιστωτές, ήταν ηλιθιωδώς βάναυση».
«Εάν θέλουμε το λίκνο της Δημοκρατίας να παραμείνει Δημοκρατία, είναι καιρός να κάνουμε τις απαραίτητες υποχωρήσεις, βοηθώντας την κυβέρνηση Τσίπρα, ώστε να βοηθηθεί και ο ίδιος» καταλήγει το άρθρο.
Στις εσωτερικές σελίδες καταθέτουν την άποψή τους πέντε προσωπικότητες γνωστές στη γαλλική κοινωνία: η φιλόσοφος Σάντρα Λοζιέ, ο ερευνητής Μιχαήλ Βακαλούλης, η πολιτικός από το Μέτωπο της Αριστεράς Κλεμαντίν Οτέν, ο οικονομολόγος Ραούλ Σαμπονιάρο και ο διευθυντής του «Ινστιτούτου Ζακ Ντελόρ», Ιβ Μπερτοτσίνι.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου