Σελίδες

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΑΟΖ Κύπρου: Ένας χάρτης ΑΟΖ χωρίς νόημα. Για να περνάει η ώρα…

ΑΟΖ Κύπρου: Ένας χάρτης ΑΟΖ χωρίς νόημα. Για να περνάει η ώρα…

Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη
[Πηγή: Zcode, 11 Νοεμβρίου 2014]
Kανένας χάρτης ΑΟΖ του οποίου οι συντεταγμένες δεν έχουν αποσταλεί στον ΟΗΕ δεν έχει νόημα. Δεν με ενοχλεί βέβαια ότι κάποιος θέλει να διαθέσει ένα χάρτη για σημείο αναφοράς, με ενοχλεί ότι είναι λάθος. Αυτή η μέθοδος της προπολεμικής προπαγάνδας να μιλάει ο κάθε ανειδίκευτος για κάτι που δεν υπάρχει πρέπει να σταματήσει. Αρκετά δεν έχουν γίνει με τη Φούσκα της Τράπεζας της Ανατολής και με τη Φούσκα της ΕΝD; Τα θυμάσθε; Μέχρι πότε οι πολλοί στην Ελλάδα θα πρέπει να παραμένουν θύματα των κάθε λογής εγκαθέτων;
Ξέρετε κανένα τοπογραφικό χωραφιού στο οποίο να μη αναφέρεται ο γείτονάς του; Ξέρετε κανένα σώφρονα και νόμιμο να πουλάει χωράφι χωρίς πλήρες τοπογραφικό;  Έχετε δει πουθενά χωράφι να πουλιέται με ένα τοπογραφικό που περιγράφει τα νότια και ανατολικά σύνορά του (κίτρινο χρώμα) ενώ στις γωνίες (κόκκινο χρώμα) τα “τριπλά” σημεία (1) και (2) να είναι ακαθόριστα; Tί είδους φύκια είναι αυτά που πουλάνε στους λαούς τους για ΑΟΖ οι Αναστασιάδης και Σαμαράς;
 
Πόσο νόμιμα είναι τα συμβόλαια των οικοπέδων που προκηρύσσουν; Σε διεθνή ύδατα δεν επιτρέπεται.
Η ΑΟΖ της Κύπρου με τα Ισραήλ όπως και με την Αίγυπτο δεν έχει οριθετηθεί στα άκρα της. Μάλλον εδώ το ακούτε πρώτη φορά… Kαι εγώ θέλω να ανακηρυχθεί η ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με χαρτοπόλεμο και παραδίνοντας Εθνική κυριαρχία. Τα πράγματα είναι απλά.


Aνακήρυξη άμεσα των ΑΟΖ συνολικά με γεωγραφικές συντεταγμένες απεσταλμένες στον ΟΗΕ.


Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού. Το επισημαίνω πρίν ξεκινήσει συζήτηση για τα “τριπλά” σημεία που τα έκανα δύο πλέον αλλά είναι τρία. Θα υπάρξουν ανατροπές σε διεθνές επίπεδο.
Τη θέση του Βάρβαρος μπορείτε να τη βλέπετε εύκολα κάνοντας κλίκ εδώ, χρησιμοποιώντας ακόμη και το κινητό σας!
Αριστερά, η θέση του Βάρβαρος αυτή τη στιγμή. Κάνει έρευνες στο οικόπεδο 2 στην εν δυνάμει Κυπριακή ΑΟΖ.
Σαμαράς και Αναστασιάδης ετοιμάζονται πάλι να βρούν τρόπο να ξαναρχίσουν τις συνομιλίες με τη Τουρκία. Ο Βενιζέλος πρόκειται να ταξιδέψει στη Τουρκία και ο Νταβούτογλου να δεί το Σαμαρά κάπου το Δεκέμβρη.
Αν γίνει αυτό, τότε πρέπει κανείς να σκεφτεί τί ακριβώς παραχωρήσεις έκαναν με τα Νέα Ίμια που έστησαν οι Τούρκοι εν γνώσει εξ αρχής και με τις πλάτες των αφεντικών τους. Βλέπετε σχετικά εδώ.
ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα Σαμαράς και Αναστασιάδης δεν πρόκειται ποτέ να ανακηρύξουν. Μερική οριοθέτηση ΑΟΖ δεν έχει νόημα και το τώρα είναι καλύτερο απο τις συζητήσεις για το χτές ή το αύριο.
ΥΓ. Βγάλε φλάς δεξιά, λέμε, Καραγκιόζη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου