Σελίδες

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Γιατί οι διώξεις των Χριστιανών εκτραχύνονται σε κάθε χώρα που «απελευθερώνουν» οι ΗΠΑ;

Γιατί οι διώξεις των Χριστιανών εκτραχύνονται σε κάθε χώρα που «απελευθερώνουν» οι ΗΠΑ;

του Michael Snyder
[Πηγή: End of the American Dream, 28/05/2014]
Όταν ο στρατός των ΗΠΑ «απελευθερώνει» μια χώρα, το αποτέλεσμα δεν είναι μεγαλύτερη ελευθερία και ειρήνη για τους ανθρώπους που ζουν εκεί, όπως τους υπόσχονται.. Στην πραγματικότητα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Σε κάθε περίπτωση, μετά τις 11/9, όπου ο στρατός των ΗΠΑ «απελευθέρωσε» μια χώρα, οι διώξεις των Χριστιανών εκεί γίνονται πολύ χειρότερες.
Σε περιοχές όπου οι ΗΠΑ ξόδεψαν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια και όπου θυσιάστηκαν χιλιάδες ζωές Αμερικανών, οι εκκλησίες βομβαρδίζονται τακτικά, οι Χριστιανοί αποκεφαλίζονται βάναυσα και περνούν νόμοι που απαγορεύουν στους μουσουλμάνους να ασπαστούν το Χριστιανισμό.
Αν δεν μπορούσαν καν να εξασφαλίσουν τις πιο βασικές ελευθερίες των ανθρώπων που ζουν στις χώρες αυτές, τι κατάφεραν τελικά «απελευθερώνοντάς» τους;
Δείτε τι έχει συμβεί στο Αφγανιστάν. Η Αμερική είναι σε πόλεμο στο Αφγανιστάν πάνω από μια δεκαετία, και όμως τα πράγματα είναι τόσο άσχημα για τους Χριστιανούς σε αυτή τη χώρα ώστε να μην έχει μείνει ούτε μια εκκλησία...
Η δήθεν «μετριοπαθής» κυβέρνηση Καρζάι που στήριξαν οι ΗΠΑ υποστηρίζει πολλούς από τους δρακόντειους νόμους που επέβαλαν οι Ταλιμπάν, όπως ο νόμος της Σαρία για την «αποστασία», ο οποίος διώκει ανηλεώς αυτούς που θέλουν να ασπαστούν το Χριστιανισμό και, το 2011, εν γνώσει των ΗΠΑ, κατέστρεψε την τελευταία χριστιανική εκκλησία στο Αφγανιστάν.
Παρακολουθούμε μια παρόμοια εξέλιξη στο Ιράκ. Εκτιμάται ότι, πριν από την εισβολή, πάνω από 2 εκατομμύρια Χριστιανοί ζούσαν εκεί. Τώρα έχουν περιοριστεί σε λιγότερους από 450.000, και μειώνονται με γοργό ρυθμό.
Στην πραγματικότητα, τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα για τη χριστιανική κοινότητα του Ιράκ ώστε ορισμένοι Ιρακινοί ιεράρχες προειδοποιούν ότι οι Χριστιανοί κινδυνεύουν να «εξαφανιστούν» σύντομα από την χώρα αυτή...
Ενώ η μαζική έξοδος των χριστιανών του Ιράκ συνεχίζεται, υπάρχουν εκκλήσεις για τον τερματισμό των δεινών όσων παρέμειναν. Όπως η αρχαία εβραϊκή κοινότητα του Ιράκ πριν από αυτούς, μια από τις αρχαιότερες χριστιανικές κοινότητες παγκοσμίως μπορεί σύντομα να πάψει να υπάρχει.
Η εξαφάνιση των θρησκευτικών μειονοτήτων του Ιράκ άρχισε να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις από την εισβολή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους το 2003, και απειλεί να τερματίσει την πολιτιστική πολυμορφία της χώρας. Καθώς η βία εγκαθίσταται στην χώρα και γιγαντώνεται η θρησκευτική μισαλλοδοξία, πολλοί Χριστιανοί, Γεζίντι, Μανδαίοι και άλλα μέλη μειονοτικών κοινοτήτων την εγκαταλείπουν.
Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της Ιρακινής Καθολικής Εκκλησίας έστειλε μια ανατριχιαστική προειδοποίηση, ότι η δισχιλιετής χριστιανική κοινότητα του Ιράκ βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισης, όσο οι Χριστιανοί κατά κύματα παίρνουν τον δρόμο της φυγής.
Εκτιμάται ότι ο πόλεμος στο Ιράκ έχει κοστίσει στους Αμερικανούς φορολογούμενους πάνω από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Τελικά, τι κατάφεραν;
Η κυβέρνηση Ομπάμα αρέσκεται να καυχιέται για το πώς ξεφορτώθηκε τον Καντάφι και «απελευθέρωσε» τη Λιβύη, αλλά τώρα η Αλ Κάιντα έχει τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της χώρας και τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για τους Χριστιανούς από ποτέ...
Από τότε που οι συνδεόμενοι με την Αλ-Κάιντα τρομοκράτες, οι οποίοι, με την υποστηρίξη των ΗΠΑ, ανέτρεψαν τον Καντάφι, οι Χριστιανοί -συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών- έχουν υποστεί απηνείς διώξεις. Εκκλησίες έχουν βομβαρδιστεί, Χριστιανοί έχουν βασανιστεί και σκοτωθεί (πολλές φορές επειδή αρνήθηκαν να αλλαξοπιστήσουν) και μοναχές έχουν απειληθεί.
Στη Συρία, η κυβέρνηση Ομπάμα συμμαχεί ασύστολα με τους φανατικούς τζιχαντιστές της αλ-Κάιντα σε μια απελπισμένη προσπάθεια να ανατρέψουν το καθεστώς Άσαντ.
Ενώ οι τζιχαντιστές αυτοί βασανίζουν, αποκεφαλίζουν, ακόμη και σταυρώνουν Χριστιανούς, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν αντιδρούν σχεδόν καθόλου. Γιατί τηρούν αυτή την στάση;
Μάλλον επειδή, εκθέτοντας το τι συμβαίνει, θα εκτεθεί η κυβέρνηση Ομπάμα.
Εκείνοι που διώκουν τους Χριστιανούς στη Συρία χρηματοδοτούνται άμεσα και λαμβάνουν βοήθεια από τις κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σαουδικής Αραβίας.
Και φυσικά οι διώξεις των Χριστιανών δεν περιορίζονται μόνο στην Μέση Ανατολή.
Όσο ήταν υπουργός Εξωτερικών η Χίλαρι Κλίντον, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε να κατονομάσει την Boko Haram ως τρομοκρατική οργάνωση.
Αλλά τώρα όλος ο κόσμος μιλάει για την Boko Haram. Αυτή η ομάδα έχει επιτεθεί σε πάνω από 700 εκκλησίες στη Νιγηρία τα τελευταία επτά χρόνια, και αυτό έχει οδηγήσει σε μαζική φυγή των Χριστιανών από την βόρεια στη νότια Νιγηρία...
Χριστιανικές ομάδες εκτιμούν ότι περίπου το ένα τέταρτο των 4.000 ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί από την Boko Haram από το 2009 ήταν Χριστιανοί, και πάνω από 700 εκκλησίες έχουν δεχθεί επιθέσεις τα τελευταία επτά χρόνια μόνο, σύμφωνα με στοιχεία της Καθολικής Εκκλησίας της Νιγηρίας. Σε ολόκληρη την ταραγμένη βορειο-ανατολική περιοχή της ώρας, πολλές χριστιανικές συνοικίες είναι πλέον πόλεις-φαντάσματα καθώς δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι καταφεύγουν στα νότια. Είναι μία από τις μεγαλύτερες χριστιανικές εξόδους του αιώνα αλλά, εκτός της Νιγηρίας, κανείς δεν δίνει την δέουσα σημασία.
Είναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια πόσο βάναυση είναι η Boko Haram. Όπως περιγράφεται σε πρόσφατο άρθρο της Telegraph, η δίωξη των Χριστιανών στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας από την Boko Haram είναι εντελώς αμείλικτη ...
Φτάνοντας στην εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ στη νιγηριανή πόλη Gashua, ο ιερέας Ιωάννης Μπακένι ήξερε ότι αναλάμβανε ένα δύσκολο πόστο. Η νέα του ενορία, ένας οικισμός κοντά στα βόρεια σύνορα με τον Νίγηρα, ήταν κόλαφος στην καρδιά της επικράτειας της Boko Haram και, κατά τα προηγούμενα τρία χρόνια, όλοι, εκτός από ένα μικρό μέρος της ισχυρής χριστιανικής μειονότητας των 3.000 πιστών, είχαν φύγει.
Στάλθηκε από τον επίσκοπό του για να δείξει ότι η μητρόπολη δεν είχε εγκαταλείψει την πόλη, και άμεση προτεραιότητά του ήταν να προσπαθήσει να καθησυχάσει τους 200 ενορίτες που είχαν απομείνει. Αλλά σχεδόν κάθε φορά που το τολμούσε να βγει από το πρεσβυτέριό του, τον περίμενε μια υπενθύμιση για τη δυσκολία της αποστολής του.
«Αρκετές φορές την εβδομάδα έβρισκα ένα νεκρό ζώο στον περίβολο, συνήθως κοτόπουλο, κατσίκι ή πρόβατο, αλλά μερικές φορές και νεκρές γάτες», είπε ο 38χρονος ιερέας. «Πετούσαν πέτρες στην εκκλησία σχεδόν κάθε μέρα και μερικές φορές, επίσης, ερχόντουσαν άνθρωποι και κτυπούσαν τις πύλες φωνάζοντας: “Άπιστε, θα σε σκοτώσουμε”».
Οπότε, γιατί η κυβέρνηση Ομπάμα διστάζει τόσο πολύ να μιλήσει εναντίον της Boko Haram μέχρι σήμερα;
Ουσιαστικά, αν και οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν το συνειδητοποιούν, η κυβέρνηση Ομπάμα έχει στηρίξει αρκετά την Boko Haram στο παρελθόν. Ο Ομπάμα, μάλιστα, έφθασε να απειλήσει τη νιγηριανή κυβέρνηση με οικονομικές κυρώσεις το 2013 σε μια προσπάθεια να τους αποτρέψει από την πάταξη της Boko Haram.
Τι είχε στο μυαλό της η κυβέρνηση Ομπάμα; Με ποιανού το μέρος είναι;
Κοιτάξτε τι συμβαίνει σε ένα άλλο μέρος της Αφρικής, όπου έχουν αποκτήσει τον έλεγχο μαχητές της Τζιχάντ. Στο Σουδάν, μια έγκυος γυναίκα καταδικάστηκε πρόσφατα σε θάνατο δι’ απαγχονισμού επειδή παντρεύτηκε Χριστιανό...  Σύμφωνα με Σουδανούς αξιωματούχους, η 26χρονη Σουδανή γιατρός Μύριαμ Ιμπραήμ, της οποίας ο πατέρας ήταν μουσουλμάνος, καταδικάστηκε πρόσφατα και της έδωσαν προθεσμία τεσσάρων ημερών για να μετανοήσει και να γλιτώσει τον θάνατο. Μόλις έληξε αυτή η περίοδος χάριτος, ισχύει η ποινή του νόμου της Σαρία, δήλωσαν οι αξιωματούχοι, που ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Το BBC ανέφερε ότι ο θάνατός της γυναίκας με απαγχονισμό, δεν θα πραγματοποιηθεί μέχρι να περάσουν δύο χρόνια μετά τη γέννηση του παιδιού της. [Σημ. Partisan.Gr: Η Μύριαμ Ιμπραήμ απελευθερώθηκε τελικά και από τα τέλη Ιουλίου κατέφυγε στην Ιταλία μαζί με την οικογένειά της]
Αυτό το είδος τυραννίας δεν πρέπει να γίνεται ανεκτό στο σημερινό κόσμο. Όμως, όπως φαίνεται, αυτή που το βοηθά να εξαπλωθεί είναι η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

[Πηγή: Hellenic Nexus τ.87, Ιούλιος 2014]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου