Σελίδες

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Oι τελευταίοι χριστιανοί διώκονται από τη Μοσούλη

Oι τελευταίοι χριστιανοί διώκονται από τη Μοσούλη

Οι τζιχαντιστές σημαδεύουν τα σπίτια τους και τους απειλούν, δίνοντας τελεσίγραφα
[Πηγή: LiFO, 19/07/2014]
Τελεσίγραφο για να φύγουν από τη Μοσούλη έστειλαν στους χριστιανούς οι τζιχαντιστές αντάρτες που κατέλαβαν την πόλη.
Όπως είπε ο Χαλδαίος πατριάρχης αλλά και αυτόπτες μάρτυρες, το τελεσίγραφο είναι λίγων ωρών και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ιράκ που συμβαίνει τέτοιος διωγμός σε χριστιανούς.
Όπως αναφέρεται, οι αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους, σημαδεύουν τα σπίτια που ανήκουν σε χριστιανούς και δίνουν προθεσμία στους χριστιανούς, καλώντας τους να ασπαστούν το Ισλάμ, να πληρώσουν ειδικό ισλαμικό φόρο ή να εγκαταλείψουν την πόλη διαφορετικά θα εκτελεστούν. Ήδη υπάρχει κύμα φυγής των χριστιανών από τη Μοσούλη προς άλλες πόλεις.
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Νέα Υόρκη ανέφερε ότι "δείχνουν να θέλουν να ξεριζώσουν κάθε ίχνος μειονοτικής ομάδας στην περιοχή της Μοσούλης".
Το Ισλαμικό Κράτος "πρέπει να σταματήσει αμέσως την άθλια εκστρατεία του κατά των μειονοτήτων στη Μοσούλη και τα περίχωρά της", δήλωσε η διευθύντρια για τη Μέση Ανατολή του Human Rights Watch Σάρα Λία Ουίτσον, σημειώνοντας ότι οι αντάρτες που έχουν καταλάβει την πόλη «δικαιολογούν αυτές τις αποτρόπαιες ενέργειες επικαλούμενοι τη θρησκευτική ευλάβεια, όμως αυτό είναι το βασίλειο του τρόμου".
Εκτός από τους χριστιανούς και άλλες μειονότητες, όπως οι Τουρκομάνοι, έχουν λάβει το τελεσίγραφο των τζιχαντιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου