Σελίδες

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Η CIA συντονίζει Ναζί και Τζιχαντιστές

Η CIA συντονίζει Ναζί και Τζιχαντιστές

Ο Ντμύτρο Γιάρος, επικεφαλής του ουκρανικού ακροδεξιού «Πράβι Σέκτορ» σε ομιλία του στο Μαϊντάν τον Φεβρουάριο του 2014.
του Thierry Meyssan
[Πηγή: VoltaireNet.org, 19/05/2014]

Η αντιπαράθεση μεταξύ των πραξικοπηματιών του Κιέβου, που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ, και των Ουκρανών Φεντεραλιστών, που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, έχει φθάσει σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή.

Στις 8 Μαΐου του 2007 στο Τερνοπόλ (δυτική Ουκρανία), μικρές ομάδες Ναζί και ισλαμιστών δημιουργούν το λεγόμενο αντι-ιμπεριαλιστικό μέτωπο προκειμένου να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας. Συμμετέχουν σ’ αυτό οργανώσεις από τη Λιθουανία, την Πολωνία, την Ουκρανία και τη Ρωσία. Ανάμεσά τους, ισλαμιστές αυτονομιστές από την Κριμαία, την Δημοκρατία της Αντιγκέα στους πρόποδες του Καυκάσου, το Νταγκεστάν, την Ινγκουσετία, την Δημοκρατία της Καμπαρντίνο-Μπαλκαρία (στα σύνορα με την Γεωργία), από την Καρατσάϊ-Τσερκεσία, την Οσετία και από την Τσετσενία. Στο Μέτωπο προεδρεύει ο Ντμύτρο Γιάρος, επικεφαλής του ουκρανικού ακροδεξιού «Πράβι Σέκτορ», ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2014, μετά το πραξικόπημα στο Κίεβο, έγινε Αναπληρωτής Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας.

Στις 2 Μαΐου, ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ και ο Ουκρανο-Εβραίος ολιγάρχης Ίγκορ Κολομόισκι οργάνωσαν την πυρπόληση στο «Σπίτι των Συνδικάτων» στην Οδησσό, όπου βρήκαν τον θάνατο δεκάδες ρωσόφωνοι κάτοικοι της πόλης που είχαν καταφύγει εκεί. Ο δυτικός τύπος ελαχιστοποίησε το μέγεθος αυτής της άγριας πράξης και, στη συνέχεια, τήρησε απόλυτη σιωπή όταν άρχισαν να συσσωρεύονται μαρτυρίες και αποδεικτικά στοιχεία. Μετά από αυτές τις φρικαλεότητες, δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν να ζουν μαζί οι δύο λαοί.

Τρία σενάρια είναι τώρα πιθανά: είτε οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μετατρέψουν την Ουκρανία σε νέα Γιουγκοσλαβία ώστε να προκαλέσουν τον πόλεμο με την ελπίδα να εμπλακούν σ’ αυτόν η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε θα πολλαπλασιάσουν τις συγκρούσεις γύρω από τη Ρωσία, αρχίζοντας με τη Γεωργία, ή θα χρησιμοποιήσουν μισθοφόρους προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν την ίδια τη Ρωσία, την Κριμαία ή το Νταγκεστάν.

Όποια και αν είναι η επιλογή της, η Ουάσιγκτον έχει, από τώρα, συγκροτήσει μισθοφορικό στρατό. Το Συμβούλιο Άμυνας του Κιέβου έστειλε απεσταλμένους στη Δυτική Ευρώπη για να στρατολογήσει ακροδεξιούς ακτιβιστές που θα έρθουν και θα πολεμήσουν κατά των Φεντεραλιστών (που θεωρούνται «φιλορώσοι»). Έχει ήδη δημιουργηθεί στην Γαλλία ένας πυρήνας «Πράβι Σέκτορ», τα μέλη του οποίου σύντομα θα ενσωματωθούν στην ουκρανική Εθνική Φρουρά.

Επιπλέον, το Συμβούλιο Άμυνας του Κιέβου σκοπεύει να προσθέσει στους Δυτικοευρωπαίους νεοναζί και τζιχαντιστές που έχουν ήδη πραγματική στρατιωτική εμπειρία.

Ουσιαστικά, αν αγνοήσουμε τις επιφανειακές διαφορές τους, οι σημερινοί Ναζί και οι τζιχαντιστές μοιράζονται τόσο την λατρεία της βίας όσο και το όνειρο της παγκόσμιας κυριαρχίας, που είναι αντίστοιχο του σιωνιστικού. Ταιριάζουν, λοιπόν,  με όλες τις άλλες οργανώσεις που υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον, όπως το ρωσικό Αριστερό Μέτωπο του Σεργκέι Ουντάλτσοφ, και με τον φίλο του, τον Ρώσο πολέμιο του Πούτιν, Αλεξέϊ Ναβάλνι. Υπάρχουν ήδη πολλές επαφές μεταξύ τους.

Δεν έχει νόημα σήμερα η διαίρεση Αριστερά/Δεξιά του Ψυχρού Πολέμου, αλλά η διαχωριστική γραμμή Νέα Τάξη/Αντίσταση. Στην Ουκρανία, οι άνθρωποι του Κιέβου αναφέρονται στην μάχη της Βέρμαχτ εναντίον των Εβραίων, των κομμουνιστών και των Ρώσων, ενώ αυτοί στο Ντόνετσκ γιορτάζουν τη νίκη της πατρίδας τους ενάντια στον φασισμό κατά τη διάρκεια του «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου» (Β’ Παγκόσμιου Πολέμου). Οι άνθρωποι του Κιέβου καθορίζουν την ταυτότητά τους με την ιστορία τους, πραγματική ή μυθική, ενώ αυτοί του Ντόνετσκ προέρχονται μεν από διαφορετικές ιστορικές κοινότητες, αλλά είναι ενωμένοι στον αγώνα τους ενάντια στην καταπίεση.

Απόδειξη ότι αυτή η διαχωριστική γραμμή είναι η μόνη που έχει μια λογική, είναι ότι ο Ουκρανο-Εβραίος ολιγάρχης Ίγκορ Κολομόισκι χρηματοδοτεί εκείνους που φωνάζουν «Θάνατος στους Εβραίους!». Πρόκειται για μαφιόζο που έχει συγκεντρώσει μια από τις μεγαλύτερες περιουσίες στην Ευρώπη, αρπάζοντας μεγάλες επιχειρήσεις στον τομέα της μεταλλουργίας, της ενέργειας και τον χρηματοπιστωτικό. Υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει τοποθετήσει διάφορες προσωπικότητες, όπως τον γιο του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν, στο Διοικητικό Συμβούλιο στην εταιρεία εκμετάλλευσης φυσικού αερίου στην οποία συμμετέχει. Όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα να χρηματοδοτεί ναζιστικές ομάδες, αλλά είχε χαρεί όταν, μετά από εντολές του, αυτές δολοφόνησαν αντι-σιωνιστές Εβραίους στην Οδησσό.

Η συνεργασία μεταξύ Ναζί και τζιχαντιστών δεν είναι καινούργια. Έχει υπάρξει ξανά σε τρεις μουσουλμανικές μεραρχίες των Waffen SS κατά την διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Η 13η Μεραρχία «Handschar», που σχηματίστηκε από Βόσνιους, η 21η Μεραρχία «Σκεντέρμπεης» από Κοσοβάρους και η 23η Μεραρχία «Κάμα» από Κροάτες. Όλοι αυτοί ήταν μουσουλμάνοι και μάλιστα επηρεαζόντουσαν από την Τουρκία. Βέβαια, η πλειοψηφία αυτών των στρατιωτών αυτομόλησε κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Τον Ιούλιο του 2013, ο Εμίρης του Καυκάσου και υπεύθυνος της τοπικής Αλ Κάιντα, Doku Umarov, κάλεσε τα μέλη του «αντι-ιμπεριαλιστικού μετώπου» να πάνε να πολεμήσουν στη Συρία. Ωστόσο, δεν υπάρχει σαφής τεκμηρίωση ναζιστικής συμμετοχής στις σημερινές επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης της Εγγύς Ανατολής.

Τέλος, μερικές δεκάδες Τατάροι τζιχαντιστές της Κριμαίας ήρθαν να πολεμήσουν στη Συρία και μεταφέρθηκαν από την τουρκική ΜΙΤ στο Κίεβο για να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις της EuroMaidan και στο πραξικόπημα της 22ης Φεβρουαρίου στο πλευρό του Ντμύτρο Γιάρος.

Τα μέτρα που πάρθηκαν στην Ευρώπη, κατόπιν αιτήματος του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jeh Johnson, για να εμποδίσουν την επιστροφή των μαχητών της Τζιχάντ στις πατρίδες τους δείχνει ότι η CIA σκοπεύει να τους χρησιμοποιήσει σε ένα νέο μέτωπο.

Η αναγκαστική παραίτηση του Σαουδάραβα πρίγκιπα Bandar bin Sultan, στις 15 Απριλίου, κατόπιν αιτήματος του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι, και του αδελφού του, πρίγκιπα Sultan bin Salman, στις 14 Μαΐου, υπό την πίεση του υπουργού Άμυνας Chuck Hagel, βεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν τον επανέλεγχο του μηχανισμού της τζιχάντ.

Το ερώτημα είναι, θα μπορέσουν οι Ευρωπαίοι και οι Άραβες της αντι-νεοταξικής Αντίστασης να συμμαχήσουν κι αυτοί;


[Μτφ: Partisan.gr]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου