Σελίδες

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

«Η λιτότητα οδηγεί σε κοινωνική έκρηξη»

«Η λιτότητα οδηγεί σε κοινωνική έκρηξη»
Του Δημήτρη Σ. Φαναριώτη
Δριμύτατη επίθεση στη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ εξαπολύει με συνέντευξή της στο περιοδικό «Der Spiegel» η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, σπεύδοντας ωστόσο να διευκρινίσει ότι θαυμάζει τόσο τη Γερμανίδα καγκελάριο όσο και τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν. Στη συνέντευξη προειδοποιεί τη Γερμανίδα καγκελάριο να μη συνεχίσει την πολιτική λιτότητας και τονίζει ότι «αν δεν βλέπει τα βάσανα στα οποία υποβάλλονται οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί, η Γερμανία θα καταστήσει τον εαυτό της μισητό».
Αναφορικά με τη Μέρκελ εκτιμά ότι «υπερασπίζεται μια πολιτική, η οποία είναι πλεονεκτική για τη Γερμανία, αλλά ζημιογόνα για όλες τις άλλες χώρες» και προσθέτει ότι «αυτή η πολιτική θα οδηγήσει σε έκρηξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Προσθέτει ακόμη ότι δεν καταλογίζει στη Γερμανίδα καγκελάριο την ευθύνη επειδή θέλει να διατηρήσει ένα ισχυρό ευρώ και διευκρινίζει ότι ουσιαστικά απευθύνει τις κατηγορίες εναντίον της γαλλικής ηγεσίας, η οποία δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα των συμπολιτών της.
Η κ. Λεπέν χαρακτηρίζει την Ευρωπαϊκή Ενωση «αντιδημοκρατικό τέρας» και εμφανίζεται αισιόδοξη ότι θα καταφέρει να ιδρύσει ομάδα με άλλα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ειδικά σε ό,τι αφορά τις επικείμενες συμμαχίες, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ (αν και το συγκεκριμένο κόμμα έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συνεργαστεί με το Εθνικό Μέτωπο), ενώ για τους Γερμανούς ευρωσκεπτικιστές του AfD λέει ότι δεν έχουν εκφράσει τέτοιο αίτημα.
Τέλος, αναφέρεται στην πεποίθησή της ότι μέσα στην ερχόμενη δεκαετία το κόμμα της θα αναρριχηθεί στην εξουσία, εξακολουθώντας να υποστηρίζει ότι δεν είναι ξενοφοβικό και ότι δεν μισεί κανέναν. Απλώς υποστηρίζει ότι «λόγω της ανεργίας-ρεκόρ η Γαλλία δεν μπορεί να δεχτεί άλλους μετανάστες».
Οπως ανέφερε η Λεπέν, τρέφει θαυμασμό για τον Βλαντίμιρ Πούτιν, επειδή «δεν αφήνει να του επιβάλλονται αποφάσεις από τη μια ή την άλλη χώρα». Προσθέτει δε ότι πολλά αρνητικά που λέγονται για τη Ρωσία είναι λόγω της εντολής δαιμονοποίησης που έχουν δώσει οι ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου