Σελίδες

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΣΟΪΜΠΛΕ: ΝΕΟ ΤΡΟΪΚΑΝΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ!

ΣΟΪΜΠΛΕ: ΝΕΟ ΤΡΟΪΚΑΝΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ!
ΤΟ ΕΥΡΩ ΘΗΛΙΑ ΓΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
[Πηγή: iskra, 01/06/2014]
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών που υπήρξαν ένα "χαστούκι" σε επίπεδο ΕΕ στις πολιτικές της Μέρκελ αλλά και σαφής καταδίκη των μνημονιακών πολιτικών στην Ελλάδα και ο υπουργός Οικονομικών του Γερμανικού imperium Β. Σόιμπλε συνεχίζει απτόητος και αμετανόητος, λες και δεν συνέβη τίποτα, το βιολί του.
Με δηλώσεις του ο Β. Σόιμπλε εκτίμησε ως πολύ πιθανό ένα νέο, αν και περιορισμένο σε σχέση με παλαιότερα ,περίπου 10 δις ευρώ, τροϊκανό χρηματοδοτικό πακέτο προς την Ελλάδα, το οποίο θα συνοδεύεται με όρους που θα διασφαλίζουν τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων , δηλαδή ένα νέο μνημόνιο.
Ακόμα χειρότερα , ο Β. Σόιμπλε τόνισε εκβιαστικά ότι αυτή η συνέχιση της "μεταρρυθμιστικής" διαδικασίας (στην πραγματικότητα απορρύθμισης και διάλυσης εργασιακών σχέσεων και κοινωνικών δικαιωμάτων) αποτελεί προϋπόθεση για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.
Για άλλη μια φορά τα "αφεντικά" της Ευρώπης χρησιμοποιούν ωμά και ανενδοίαστα το ευρώ ως όχημα πίεσης για την κλιμάκωση,παρά τη λαϊκή αντίθεση, των μνημονιακών πολιτικών, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο και τον χαρακτήρα του ευρώ και των δυνάμεων που αδίστακτα, παρά τα μηνύματα της κάλπης, κυριαρχούν στην ΕΕ
Μιλώντας στο περιοδικό Focus, όπως μεταδίδει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Σόιμπλε ανέφερε πως το ελληνικό χρέος αναμένεται να φτάσει σε βιώσιμα επίπεδα το 2022.
«Ως εκ τούτου, ενδέχεται η Ελλάδα να χρειαστεί ξανά περιορισμένη βοήθεια», είπε. Σε αυτήν την περίπτωση ωστόσο, «θα πρόκειται για «σαφώς μικρότερο ποσό από τα πρώτα δύο προγράμματα, δηλαδή πιθανότατα για μονοψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων».
Ο γερμανός υπουργός επανέλαβε πως νέο πακέτο θα συνοδεύεται με τον όρο συνέχισης των "μεταρρυθμίσεων". «O ελληνικός λαός πρέπει να περάσει αυτήν τη μεταρρυθμιστική διαδικασία, εάν η χώρα θέλει να παραμείνει στο ευρώ» είπε χαρακτηριστικά ο Β.Σόιμπλε.
Μ.Γ.ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου