Σελίδες

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

GUARDIAN: ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

GUARDIAN: ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
[Πηγή: iskra, 19/05/2014]
Ηχηρό "όχι" στη συνέχιση της λιτότητας στην Ελλάδα ήταν το μήνυμα της κάλπης της Κυριακής 18 Μαΐου, μέσω της ψήφου των Ελλήνων στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Όπως σχολιάζει σε σχετικό δημοσίευμά της η βρετανική Guardian, οι Έλληνες έστειλαν, μέσα από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου, ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στη συνέχιση της αυστηρής λιτότητας.
Όπως επισημαίνει η Guardian, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός πως οι Έλληνες επέλεξαν να ψηφίσουν αντι-μνημονιακούς υποψηφίους, τόσο σε επίπεδο δήμων, όσο και σε επίπεδο περιφερειών.

"Οι εκλογές της 18ης Μαΐου αποτελούν μια σημαντική πρόγευση των κρίσιμων Ευρωεκλογών της επόμενης Κυριακής 25 Μαΐου", σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
Η Guardian κάνει ειδική αναφορά στις ισχυρές επιδόσεις της Ρένας Δούρου για την περιφέρεια Αττικής, αλλά και στα ικανοποιητικά αποτελέσματα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τον Δήμο Αθηναίων.
Στη συνέχεια, η βρετανική εφημερίδα στέκεται στα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής που ανέδειξε η κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών, τονίζοντας μάλιστα πως η εξέλιξη αυτή... σοκάρει την ελληνική κυβέρνηση!
"Τα ποσοστά του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας και του Ηλία Παναγιώταρου για την Περιφέρεια Αττικής ήταν εντυπωσιακά", σχολιάζει η εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου