Σελίδες

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ανοικτή Επιστολή Έφηβου Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου

Ανοικτή Επιστολή από τον δεκαοκτάχρονο τελειόφοιτο μαθητή ΑΝΔΡΕΑ ΚΙΤΤΟ, Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο για τον Δήμο της Αθήνας

Νέες και νέοι της Ελλάδας,
Νέες και νέοι της Αθήνας μας,
Συμπολίτισσες και Συμπολίτες της Πόλης που γέννησε τη Δημοκρατία,
Πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο της Αθήνας με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και υποψήφιο Δήμαρχο τον αρχιτέκτονα ΣΤΑΥΡΟ ΒΙΔΑΛΗ.
Νοιώθω πως θέλω να μιλήσω και να πω αυτά που με βασανίζουν για τα προβλήματα που έρχονται από την παγκόσμια τάξη πραγμάτων και τα οποία έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην Ελληνική κοινωνία.  
Αυτή η παγκόσμια τάξη, οι κηδεμόνες της και όσοι την αντιπροσωπεύουν, όπως η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, το ΝΑΤΟ, η Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά και Οργανισμοί συμμετοχής χωρών,  όπως ο ΟΗΕ, το Συμβούλιο Ασφαλείας κ.ά, γνωρίζουν πολύ καλά τα πολύπλοκα και χρόνια προβλήματα της Ελλάδας. Δεν ενδιαφέρθηκαν όμως ποτέ να εφαρμόσουν αποτελεσματικά μέτρα επίλυσής τους.  Αντίθετα, στην πραγματικότητα στηρίζουν το έργο της εκμετάλλευσης και της καταστροφής μας.
Παρατηρώντας, για παράδειγμα, τη ζωή στην Αθήνα, βλέπω ότι τα προβλήματα έχουν πάρει διάσταση πολιτισμικού και κοινωνικού χάους, πολιτικού αμοραλισμού και οικονομικού ολέθρου. Εκατομμύρια Έλληνες βρίσκονται στο έλεος των χρεών, της πείνας και της εξαθλίωσης, του εθνικού διχασμού και ενός συνολικού αδιεξόδου ζωής, ενώ ολόκληρη η νέα γενιά αδυνατεί να χαράξει το μέλλον της. Ωστόσο η ονομαζόμενη παγκόσμια τάξη που υποτίθεται ρυθμίζει τα πάντα, αδιαφορεί να δώσει οποιαδήποτε λύση.
Η αλλαγή ή η ανατροπή αυτού του καταστροφικού συστήματος, το οποίο πολλοί σφετερίζονται για να επιτελέσουν το απάνθρωπο έργο τους, όποιο κι αν είναι, είτε έχει οικονομικό είτε έχει πολιτικό σκοπό, δεν είναι εύκολη.
Νομίζω ότι η πρώτη σωτήρια πράξη είναι η αποστασιοποίηση και η αποχή μας από την κατευθυνόμενη προπαγάνδα των ΜΜΕ που διαπλέκονται με το καθεστώς. Η αποστασιοποίηση και η αποχή μας από τις ελεύθερες αγορές που νομιμοποιούν ανεξαιρέτως κάθε βρώμικη συναλλαγή και καταχρεώνουν ή εξαφανίζουν την κρατική οικονομία. Η αποστασιοποίηση και η αποχή μας από νόμους που θεσμοθετούνται, παραβιάζοντας το σύνταγμα, για να εξυπηρετήσουν μεγάλα και σκοτεινά  οικονομικά συμφέροντα. Η αποστασιοποίηση και η αποχή μας από ιδεολογικές κατασκευές που προκαλούν τεχνητές διαφορές μέσα στο λαό: ο ονομαζόμενος αναρχισμός που διαβρώθηκε από το εμπόριο ναρκωτικών αλλά και στηρίζεται από ανθρώπους που απορρίπτουν κάθε έννοια πατρίδας και εθνικής ταυτότητας (οι οποίοι δεν θα ήξεραν που να κρυφτούν αν διάβαζαν κλασσικά αναρχικά κείμενα που αναδεικνύουν την αγάπη για την πατρίδα ), από την άλλη ο ακραίος εθνικισμός που εκμεταλλεύεται την αγάπη του ΄Ελληνα για τον τόπο του, ώστε να αποκτήσει οπαδούς.
Εκτός από τα παραπάνω, ένα σημαντικό θέμα που στις μέρες μας έχει άκρως παραμεληθεί έως και κακοποιηθεί, είναι ο Πολιτισμός και η Παιδεία. Και από την άποψη της ανθρωπιστικής βάσης του Ελληνικού αλλά και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, είναι εγκληματικό και παντελώς άδικο η Πολιτική να αφαιρεί το δικαίωμα μιας υγιούς έκφρασης της Ψυχής και της Πνευματικότητας, μέσα από την Παιδεία και την Τέχνη.
Ειδικότερα, όσον αφορά την Παιδεία, η Ελλάδα έχει ατιμασθεί. Στα Δημόσια σχολεία και στα Πανεπιστήμια οι διδάσκοντες στη μεγάλη πλειοψηφία είναι απαράδεκτοι. Κι άς μην μιλήσουμε για το πρόγραμμα σπουδών και την ύλη. Προωθούν την προπαγάνδα της νέας τάξης και της παγκοσμιοποίησης. Η ουσία της Παιδείας κατακρεουργείται, ενώ η Ελληνική Παιδεία και ο Πολιτισμός μας πετιούνται στα σκουπίδια.  Ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στη βάση του κέρδους αντικαθιστούν τα Δημόσια. Να λάβουμε ακόμα υπ’ όψιν ότι οι βάσεις συνεχώς κατεβαίνουν και στα Πανεπιστήμια μπαίνουμε αγράμματοι, ενώ την ίδια ώρα προσφέρονται όλο και πιο λίγες θέσεις εργασίας. Αντί να ανοίγουν δουλειές, μάς προσφέρουν επιδόματα ανεργίας!
Θα μπορούσαν κάλλιστα τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα να παράγουν Πολιτισμό και να προσφέρουν σωστή και πλούσια γνώση, που θα συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη ζωή και το ανήσυχο πνεύμα και να προετοιμάζουν τους νέους για μια υψηλού επιπέδου πνευματική αυτόχθονα δημιουργία. Γιατί η νεότητα είναι το μέλλον αυτής και οποιασδήποτε άλλης χώρας.
Αν προσέξουμε την ολοσχερή απώθηση της Τέχνης από την Παιδεία, δεν είναι να αναρωτιόμαστε γιατί σε παγκόσμιο επίπεδο, αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες προτιμούν να κατασκευάζουν ή να αγοράζουν όπλα μαζικής καταστροφής, αντί να δημιουργούν Πολιτισμό.
Στην Ελλάδα, λοιπόν, αφού έτσι κι αλλιώς είναι οικονομικά ξεβράκωτη, αντί να ιδρύσουν εκατοντάδες  Πολιτιστικά Κέντρα, Θεατρικές, Μουσικές, Εικαστικές, Κινηματογραφικές Σχολές και Εστίες Έκφρασης και παραγωγής Πολιτισμού, το καθεστώς βάζει λουκέτο ακόμα και στα λίγα Πολιτιστικά Κέντρα που υπάρχουν.
Αυτό γίνεται εσκεμμένα. Γιατί, ποιός θα μπορούσε στ’ αλήθεια να αντιμετωπίσει αυτό το απάνθρωπο σύστημα που εξευτελίζει κάθε αξία, εξαθλιώνει τον πολίτη, κατακρεουργεί τις ανθρώπινες κοινότητες, αν δεν έχει αποκτήσει τις ευαισθησίες που προσφέρει η γλώσσα της Τέχνης;
Ο νους μου πάει ακόμα στην μεγάλη μάστιγα της νεολαίας. Τα ναρκωτικά. Στα δικά μας στέκια της νεολαίας παρακολουθούμε μπροστά στα μάτια μας, μια τεράστια αύξηση της αγοράς ναρκωτικών. Μπαίνουν στη χώρα από το εξωτερικό, με την ανοχή της κυβέρνησης, την ίδια ώρα που αυτή κάνει κήρυγμα εναντίον των καρτέλ. Επειδή σήμερα η οικονομία κυβερνά την πολιτική, θέλω να ρωτήσω: είναι αληθινή η διάθεση των πολιτικών να εμποδίσουν τα ναρκωτικά, η μήπως αυτό αποτελεί ένα μύθο, ενώ στην πραγματικότητα θεωρούνται κι αυτά κάτι χρήσιμο για την ελεύθερη αγορά; Εάν όντως η κυβέρνηση θεωρεί επιβλαβή τη χρήση τους, τότε θα έπρεπε να έχει κλείσει τους δρόμους εισαγωγής τους, προσφέροντας παράλληλα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους εξαρτημένους. Με προγράμματα στοχευμένης πολιτικής ακόμα και λίγων μηνών ή και λίγων ημερών, θα είχαμε αποτέλεσμα. Οι νέοι είμαστε σίγουροι πια πως: οι τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών εισέρχονται στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να αντιμετωπίσουν εμάς τους νέους. Είναι σχέδιο των αλυσίδων παγκόσμιου ελέγχου για να κατευνάσουν κάθε κριτική και να καταστείλουν κάθε αγώνα σε όλο τον πλανήτη.
Πρέπει να κατανοήσουμε πως τίποτα δεν είναι τυχαίο και πως πρέπει να σταματήσουμε να καθόμαστε στ’ αυγά μας.
Θέλω να μιλήσω στις νέες και στους νέους και να τους πω πως πρέπει να αναστηλώσουμε τα ιδανικά και τις αξίες που έγιναν κτήμα μας στη διάρκεια της ζωής. Να σκεφτούμε και να ονειρευτούμε καινούριες ιδέες για ένα καλύτερο κόσμο στην πατρίδα μας και σε όλες τις πατρίδες.
Θέλω να πω, πως όλοι μας, η δική μου γενιά και οι προηγούμενοι, για να βγούμε απ’ αυτή την απάτη την οποία βιώνουμε, άς κοιτάξουμε μέσα στην καρδιά μας. Άς φυλάξουμε σαν θησαυρό αυτό που πραγματικά νοιώθουμε κι άς αλλάξουμε αυτό που μας υποχρεώνουν να κάνουμε.
Αν αυτό το πετύχουμε, τότε είμαστε έτοιμοι να ανατρέψουμε οποιαδήποτε απειλή και να αλλάξουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας.
Όλα τα άλλα θα έρθουν με τον καιρό τους.                                                                                

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΙΤΤΟΣ   
τελειόφοιτος μαθητής
στό ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος για τον ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ
ηλεκτρονική διεύθυνση: maxkittos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου