Σελίδες

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΟΓΚΩΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ

ΟΓΚΩΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ

Φωτο: Ζούγκλ@
[Πηγή κειμένου: iskra, 01/05/2014]
Η 1η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΕΛΝΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Με μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας γιορτάστηκε με αγωνιστικό, ταξικό και ανατρεπτικό περιεχόμενο η φετινή Πρωτομαγιά.
Ιδιαίτερα μεγάλες και μαχητικές ήταν οι τρείς συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα, που ξεκίνησαν από την Πλ. Κοραή με τη συμμετοχή του ΜΕΤΑ, από την Πλατεία Συντάγματος του ΠΑΜΕ και από το Μουσείο της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας στο ΕΚΑ.
Κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι είναι ιδιαίτερα αρνητικό το γεγονός ότι για άλλη μια φορά και παρά την πρωτοφανή ένταση της επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη, δεν έγινε δυνατός ο ενωτικός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς με μια ενωτική και πολύχρωμη συγκέντρωση και πορεία, η οποία, αν λάβουμε υπόψη μας και τη μεγάλη συμμετοχή στις τρείς χωριστές συγκεντρώσεις, θα ήταν πραγματικά πρωτοφανής, μεγαλειώδης και θα προκαλούσε πολιτικό σεισμό.
Παρ' όλα αυτά, οι ίδιοι κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι η συμμετοχή των εργαζομένων και στις τρείς φετινές πρωτομαγιάτικες κινητοποιήσεις στην Αθήνα υπήρξε εξαιρετικά μαζική και από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, πράγμα ιδιαίτερα αισιόδοξο μπροστά στις κρίσιμες επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
128 χρόνια μετά τον αιματοβαμμένο ξεσηκωμό των εργατών του Σικάγο, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία ανελέητη επίθεση του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού, η οποία απειλεί να γυρίσει ολόκληρο τον πλανήτη πίσω στο 1886 και να κάνει τις διεκδικήσεις του Σικάγο να φαίνονται ξανά επίκαιρες.
Απέναντι στην προχωρημένη επίθεση του αστικού κράτους, που αποτελεί μια καλά οργανωμένη έκφραση της καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας, το εργατικό-λαϊκό κίνημα πρέπει να οργανωθεί αντίστοιχα και να αγωνιστεί σθεναρά για καταφέρει να φτάσει τελικά και στην πολιτική εξουσία.
Είναι, άλλωστε, αδιανόητο να περιμένει κανείς ότι κάποια στιγμή το οργανωμένο, καταδυναστευτικό, διεφθαρμένο και δέσμιο σε ξένα κέντρα (EE, EKT, ΔNT) πολιτικο-οικονομικό καθεστώς της χώρας, θα παραδώσει αμαχητί την εξουσία στο λαϊκό -εργατικό κίνημα και στις πολιτικές δυνάμεις - εκφραστές του.
Η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι όταν η αστική τάξη μιας χώρας αλλά και ο καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός ως όλον αντιμετωπίζει "δυσκολίες", όπως συμβαίνει σήμερα, δεν βρίσκει καμμία δυσκολία να πραγματοποιήσει τη δική του επίθεση στα συμφέροντα της μεγάλης καταπιεζόμενης λαϊκής πλειοψηφίας.
Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συμβολή στην προώθηση ανατροπών σε μια χώρα, αποτελεί σημαντική προσφορά στον αγώνα για την απελευθέρωση των καταπιεζόμενων και εκμεταλλευόμενων λαών και στις άλλες χώρες.
Αυτό, άλλωστε, μας διδάσκει και η κόκκινη Πρωτομαγιά!   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου